Vannkefir

Prøvd vannkefir? Vannkefirkorn er en masse av bakterier og gjærsopp som lever av sukker.  Når den står i romtemperatur, spiser vannkefirkornene opp sukkeret. Den er probiotisk og sies å være god for immunforsvaret. Den smaker godt og den den er god for tarmhelsen. 

Ingredienser:

Om du ikke har vannkefir korn, kan du kjøpe frø på helsekosten og så følger du bare oppskriften på pakken. Etter noen dager, har du vannkefir korn, du kan bruke til å lage vannkefir igjen og igjen. 

  • 4 ss vannkefirkorn

  • 2 liter kokt og avkjølt vann

  • 8 ss økologisk rørsukker (fås kjøpt helsekost)

  • 4 sitronskiver (gjerne økologisk)

  • 2 cm ingefær rot

  • 6 dadler, eller rosiner (gjerne økologiske)

Slik  gjør du:

Legg vannkefirkorn i en beholder med vann. Ha i sitronskiver, dadler og ingefær. La det stå i romtemperatur i 2 dager. Ha en håndkle eller noe over eller et lokk som ikke er helt tett.  Deretter tar du ut sitronskivene, dadlene og ingefæren og siler ut vannkefir kornene. Deretter du heller du væsken over i beholderen igjen. Jeg bruker å legge i to håndfull med bringebær (Du kan bruke andre bær, men jeg synes bringebær gir mest smak). Du kan gjerne ha i noen sitronskiver også, for dette setter en frisk smak. La det stå i romtemperatur en dag til. Deretter har du det over på glassflasker og oppbevares i kjøleskapet. 

Vannkefir kornene blander du med 5 dl avkjølt  kokt vann og 2 ss sukker. Skyll vannkefir kornene i en sil i vann som ikke er for kaldt eller for varmt. med Du kan oppbevare dette maks 3 uker i kjøleskapet, eller du kan lage en ny vannkefir med en gang.

Jeg drikker et lite glass  nesten daglig. Noen ganger blander jeg det med farris og noen sitronskiver. Vannkefir er en syrlig og frisk drikke. Vil du ha den søtere, for eks. til barn, kan du tilsette honning eller Stevia dråper i etterkant. 

Kontaktskjema

Kristin Fjeldstad

Mail: kristin@balanserthelse.no

Telefon: 979 70 927

  • Hvit Instagram Ikon
  • Hvit Facebook Ikon

© 2020 Balansert Helse