top of page
Enkel vegetar rett med stekte grønnsaker og kikerter

Ingredienser, ca 1 person

2 store rødbeter

3 store gulrøtter

I/2 boks kikerter

2-3 håndfulle med grønnkål (alt spinat eller mangold)

Havsalt

Sitron

Gurkemeie

Karri

Paprika krydder

Chili krydder 

Kummin krydder

2 ss soya sause

Sitron pepper krydder

Pressa sitron saft fra sitron, ca 1/5 sitron. 

Olje til steking

Variasjon: 

Du kan bruke andre røtfruktgrønnsaker du har som reddiker, søtpotet eller kålrot. 

 

Forslag til tilbehør: 

Sylta rødløk, sylta agurk og Ajoli. 

Slik gjør du: 

Skjær opp rotfrukt grønnsakene og legg de på et strekebrett med litt olje (kan ha bakepapir for å spare oppvask). Rødbeter tar litt lengre tid, så skjær de i litt mindre biter. Ha litt olje i bunn og strø havsalt over. Stekes ca 35-40 min på 190 grader, kommer ann på str du hakker rotfruktene. 

Når det er 10 min igjen av steke tiden, Steker du kikertene i chilie, gurkemeie, paprika, kummin, havsalt, karri og soya sause i litt olje 2-3 minutter, så krydderet trekket seg inn. Du hakker opp grønnkål, spinat eller Mangold (eller litt av hvert) og steker de med litt olje, sitron pepper og litt pressa sitron til det er mykt i stekepannen.  

Til slutt legger du grønnkål på en tallerken, kikerter over og til slutt rotfruktgrønnsakene. Jeg synes Ajoli, sylta rødløk og noen skiver sylte agurk er godt til denne retten. Men ta hva du har hjemme og hva du liker. 

 

Jeg elsker å steke alle høstens grønnsaker i ovnen og varierer med hva jeg har hjemme. Du kan også bruke annet krydder eller tilbehør. 

bottom of page