Kristins vegetar tallerken

Ingredienser: 2 personer

10 squash skiver

Hummus (Se egen oppskrift)

En stor søtpotet

10 champingjong

5 håndfull med fersk spinat

1/2 rødløk

4 skiver tomat

En paprika eller 4 baby paprika

Valgfrie urter

Olje eller pesto dressing om du vil

Havsalt

Pepper

Vitløk

Olje

Slik gjør du: 

Skjær søtpotet i små biter og stek i stekovnen på 190 grader i ca 25 min. Skjær squash i skiver. Hell over litt havsalt, pepper, vitløk  og olje. Grill dette på grill eller legg det i stekovn sammen med paprika. Skjær opp champingjong og stek de i stekeplate med olje, salt og pepper. Til slutt har du fersk spenat og steker til den er myk. Skjær noen båter tomat og noen skiver rødløk. Du kan bruke ferdig hummus eller lage enkelt selv (Se oppskrift min side eller du kan bare blande en boks kikerter med salt, pepper, litt oliven olje og presset sitron og bruke stavmikser. Koriander og kummin krydder er veldig godt i). 

Til slutt legger du  opp alt på en tallerken. Her kan du bruke andre grønnsaker som du liker eller friske urter som koriander og basilikum. Du kan bruke valgfri dressing eller ha over balsamedico. Pesto er godt til. Det fås kjøpt mange gode varianter på vanlige butikker. Jeg synes også en dash barbecue sauce er godt til. 

Dette kan du også bruke som tilbehør til for eks. kjøtt om du spiser det. 

Vegetar middag.jpg