Kristins vegetar tallerken
Ingredienser: 2 personer
10 squash skiver
Hummus (Se egen oppskrift)
En stor søtpotet
10 champingjong
5 håndfull med fersk spinat
1/2 rødløk
4 skiver tomat
En paprika eller 4 baby paprika
Valgfrie urter
Olje eller pesto dressing om du vil
Havsalt
Pepper
Vitløk
Olje
Slik gjør du:
Skjær søtpotet i små biter og stek i stekovnen på 190 grader i ca 25 min. Skjær squash i skiver. Hell over litt havsalt, pepper, vitløk og olje. Grill dette på grill eller legg det i stekovn sammen med paprika. Skjær opp champingjong og stek de i stekeplate med olje, salt og pepper. Til slutt har du fersk spenat og steker til den er myk. Skjær noen båter tomat og noen skiver rødløk. Du kan bruke ferdig hummus eller lage enkelt selv (Se oppskrift min side eller du kan bare blande en boks kikerter med salt, pepper, litt oliven olje og presset sitron og bruke stavmikser. Koriander og kummin krydder er veldig godt i).
Til slutt legger du opp alt på en tallerken. Her kan du bruke andre grønnsaker som du liker eller friske urter som koriander og basilikum. Du kan bruke valgfri dressing eller ha over balsamedico. Pesto er godt til. Det fås kjøpt mange gode varianter på vanlige butikker. Jeg synes også en dash barbecue sauce er godt til.
Dette kan du også bruke som tilbehør til for eks. kjøtt om du spiser det.