Bokhvete lapper
Ingredienser grunn oppskrift:
2 1/2 dl bokhvete mel
2 egg
4 dl vann
2 ss smelta smør
1 ts salt
smør eller olje til steking
​
Alternativ grunnoppskrift: Jeg bruker ofte å ha i 1/2 ts karri, 1/2 ts gurkemeie og 1/2 ts paprika pulver for mer smak i oppskriften.
​
Bland alt sammen og la det gjerne stå en liten stund i kjøleskapet. Denne røren holder seg i kjøleskapet noen dager og du kan fylle den med hva du vil. Stek noen minutter på ganske høy varme på hver side.
​
Eks fyll 1:
1. Bre grønn eller rød pesto (Mange gode varianter på helsekost og vanlige butikker).
2. Stek en halv paprika i strimler noen minutter med olje, salt og pepper og legg de over
3. Legg noe grønn salat over/ Urter om du har
4. Noen avokado terninger
5. Noen skiver rå rød løk
​
Eks fyll 2:
1. Bre grønn eller rød pesto
2. Stekt kylling (Godt å steke kylling i salt, pepper, karri og litt chili)
2. Salat
3. Avocado terninger
4. Mango om du vil
Her er det fantasien som stopper. Ta det du har hjemme.
​
Bokhvete er glutenfritt. Den inneholder aminosyren lysin som blant annet er viktig for kroppens bindevev. Det er også en god kilde til mineraler som kalsium, jern, kalium og magnesium.
