Bokhvete lapper

Ingredienser grunn oppskrift: 

2 1/2 dl bokhvete mel

2 egg

4 dl vann

2 ss smelta smør

1 ts salt

smør eller olje til steking

Alternativ grunnoppskrift: Jeg bruker ofte å ha i 1/2 ts karri, 1/2 ts gurkemeie og 1/2 ts paprika pulver for mer smak i oppskriften. 

Bland alt sammen og la det gjerne stå en liten stund i kjøleskapet. Denne røren holder seg i kjøleskapet noen dager og du kan fylle den med hva du vil. Stek noen minutter på ganske høy varme på hver side. 

Eks fyll 1: 

1. Bre grønn eller rød pesto (Mange gode varianter på helsekost og vanlige butikker). 

2. Stek en halv paprika i strimler noen minutter med olje, salt og pepper og legg de over

3. Legg noe grønn salat over/ Urter om du har

4. Noen avokado terninger

5. Noen skiver rå rød løk

Eks fyll 2: 

1. Bre grønn eller rød pesto

2. Stekt kylling (Godt å steke kylling i salt, pepper, karri og litt chili)

2. Salat

3. Avocado terninger

4. Mango om du vil

 

Her er det fantasien som stopper. Ta det du har hjemme. 

Bokhvete er glutenfritt. Den inneholder aminosyren lysin som blant annet er viktig for kroppens bindevev. Det er også en god kilde til mineraler som kalsium, jern, kalium og magnesium. 

Bokhvete lapper.jpg