Sjokolade mousse med hint av kaffe smak
1 ss raw kakao pulver
2 dl melk ( ved allergi kan du bruke havremelk, mandel melk eller kokos melk)
4 ss kaffe (kan sløyfes om du ikke liker denne smaken)
3 dadler
3-4 ss chia frø
Jeg varierer å legge i 1/2 fryst banan og en stor ts peanøttsmør. Dette gir en søt nøtte smak. Kan da evt. ha litt mer melk om du opplever at den blir for tykk.
Bland alt i en blender. Hell det i et glass og la stå i kjøleskapet minimum10 min. Om du vil kan du ha kakao nibs eller hakket mørk sjokolade på toppen.
Jeg synes denne smaker veldig godt og jeg liker hint av kaffe smaken. Om du ikke liker det, kan det sløyfes. Chia frø har blitt brukt i lange tider som energi medisin. Den stammer fra Sør Amerika og kommer fra en viltvoksende plante. Den inneholder protein, en høy andel av sunt fett og spesielt de essensielle omega 3 fettsyrene. Den inneholder også mye fiber som er supermat for våre tarmbakterier. Chiafrø inneholder også folat,kalsium, magnesium og kalium.