Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 1 dl store kokos flak
- 2 håndfulle med mørk sjokolade (minst 70 %) eller kakao nibs
- 3 dl nøtter (mandler, chasew, valnøtter o.l)
- 2 dl rosiner eller evt blandet med litt goji bær
- 1 ss kardemomme
- 1 ss kanel
- 1 ss gurkemeie
- 1 ts havsalt
- 2 ss kokos olje
- 2 ss honning
- 2 dl ulike frø (solsikke frø, gresskarkjerner eller sesam frø).
Slik gjør du:
Hakk opp nøtter. Bland de med krydder. Varm opp kokos olje og honning og bland det med nøttene. Spre det utover et stekebrett og stekes ca 7 min på 180 grader. Avkjøl de og bland de med de andre ingrediensene.
Denne oppskriften har jeg blitt inspirert fra Maria Borelius.
Den er god å bare blande med melk. Jeg bruker havremelk. Du kan strø den over havregrynsgrøt, yogurth eller smothie. Den er faktisk god som snaks i seg selv. Dette er min favoritt musli og enkel å lage. Den er også nyttig for kroppen og inneholder gode krydder med masse antioksidanter.