top of page

Om meg

10.jpg

Det som pågår inni et menneske, kan avleses gjennom pusten

                         HATHAYOGA PRADPIKA

Litt om meg og min bakgrunn

Mitt navn er Kristin Fjeldstad og er utdannet fysioterapeut med videreutdannelse innen psykisk helse, traumer og kroppsfokusert terapi. Jeg har i over 20 år jobbet med langvarige smerter, ulike former for psykiske helseplager, hodepine/migrene, søvnplager, stress og ulike former for utmattelse lidelser. Jeg er MediYoga lærer, som er en utdanning over 2 år, samt er instruktør i bevisst pust. Jeg er lidenskapelig opptatt av pusten og jobber ukentlig med klienter som vil forbedre sin pust. Det kan være alt fra de med smerter, stressplager, astmatikere eller idrettsutøvere, som opplever at pusten hemmer prestasjon. Uansett hvilken plage du har, så er pusten et sentralt verktøy. Isteden for å søke svar utenfor deg selv, kan pusten føre deg inn til din indre kraft. 

 

Jeg har også videreutdannelse i

TRE - Traume Relase Exercise, som er en teknikk for å løse opp dyptliggende spenninger i kroppen. Jeg har i tillegg flere kurs innen stress og traume området som EMDR og Traumesensitiv yoga. 

I tillegg til samtaleterapi, har jeg god erfaring av å jobbe med en kroppsfokusert tilnærming. Vårt liv lagres i våre kropper og skal vi forstå  hva som er lagret, må vi ta  kontakt med kroppen vår . Mange ønsker å roe ned tankesnurr.  I dagens samfunn med mye stimuli, er det lett for  at stress lagres. Eks. på stress symptomer i kropp, kan være stiv nakke, slitenhet, hodepine, indre uro, søvnplager og ulike former for mageplager. Hode og tankene får styre, og som ofte går dette på autopilot. Vi kommer inn i en vond sirkel, det er vanskelig å bryte.  Negative tanker øker stress i vår kropp og en stresset kropp, gir mer tankesnurr.  Når vi roer ned gassen i vår kropp, gir dette større forutsetninger for å se dine tankemønster klarere. En rolig kropp gir et roligere hode, som igjen gir en kropp med mindre stress.  Både Mediyoga, EMDR, avspenning, pust og TRE er kroppsfokuserte tilnærminger jeg bruker.

 

Mitt hovedmål i møte med mennesker, er å øke den enkeltes bevissthet. Det er først når noe er bevisst, du kan endre det.  Det ubevisste påvirker deg uten at du vet det.

Jeg har et helhetlig fokus og prøver å møte mine kunder der de er, for så å finne vegen til hva en god helse er for den enkelte.  Jeg er ikke så opptatt av diagnoser, men prøver å utforske sammen med den jeg følger opp, hvilke faktorer som kan være årsak til eller opprettholder plagene og hva man faktisk kan påvirke. Jeg er opptatt av å gi deg verktøy, slik at du på egenhånd kan påvirke hvordan du har det. Jeg samarbeider med mine kollegaer, fastleger og andre private og offentlige aktører med mål om best mulig oppfølging.

 

Jeg bruker å si at vi mennesker er så sammensatte, at det er vanskelig å forstå. Man kan ikke lengre skille mellom fysisk og psykisk helse eller hva som sitter i hode eller kropp. Uansett hvilken helseutfordring vi har, trenger vi mennesker å være i balanse for å ha en god helse.  Om vi ikke er i balanse på en eller annen måte, vil alltid pusten være forstyrret. Vi mennesker har et stort indre medisinskap, vi kan bruke for å komme i balanse og gjennomrette god helse. Min erfaring er at mange har mistet nøkkelen til sitt medisinskap. Derfor har jeg kalt min bedrift balansert helse og at min oppgave er å hjelpe mine kunder til å finne nøkkelen til sitt eget medisinskap. Har du først funnet nøkkelen en gang, kan du bruke den igjen og igjen.

Overskrift 3

Tilbakemeldinger fra kunder

"Kristin har lært meg så mye og jeg er evig takknemlig for all hjelp jeg har fått. Hun har gitt meg søvnen min tilbake, gitt verktøy til å bruke mot stress og hodepinen jeg har strevd med i mange år, er nesten helt borte. Kristin er rett og slett fantastisk."

Kvinne 42

"Jeg begynte med Mediyoga en periode i livet hvor jeg var engstelig,  urolig og manglet tro på meg selv. Etter flere kurs med Kristin, har jeg lært mye om pust og hvor viktig  det er å puste riktig. Jeg har også fått verktøy til å å hjelpe meg til å mestre utfordringer på jobb og hjemme. Mediyoga og Kristin har gitt meg tilbake indre styrke og tro på meg selv. Hun har lært meg å sortere hva som er viktig for meg og mine, og ikke la uviktig ting ta for stor plass." 

Kvinne 56

"Fra å være helt utmattet, har jeg gjennom Kristins hjelp, fått tilbake energi. Hennes MediYoga timer er bare helt nydelige."

Kvinne 37

"Kristin har lært meg å puste på nytt. Jeg er nesten aldri forkjølet lenger og min astma er mye bedre."

Mann 32

"Jeg sover bedre, roligere og snorker mindre, takket være Kristins puste råd. 28 dagers puste program burde alle teste."

Mann 65

"Jeg er ei dame på 51 år, som har fått diagnosen utbrenthet. Ved å delta på MediYoga, har jeg lært hvordan jeg skal klare å "lande" roe ned kropp og hjernen. Min kropp og hjerne har alltid gått på høy gir, og vært i beredskap. MediYoga vil jeg aldri slutte med, jeg har nå også meldt meg på Puste kurs, for å lære enda mer. Kristin er en fantastisk flink instruktør, med mye kunnskap om kropp og sjel."

Kvinne 51

Contact

Kontakt meg

Takk for din interesse!

bottom of page