top of page
Bringebærgelegodteri

Ingredienser

4 ss gelatin

3 dl bringebær

1 ss honning

Eplejuice som dekker (Kan blande med vann)

1/2 banan

​

Ha bringebær i en smoothie maskin og hell eplejuice, så det akkurat dekker bringebærene. Ha i banan og honning. Om du ikke vil ha den så søt, kan du ta mindre eplejuice og bruke vann. Kjør alt i blender. Hell det over i en kjele og ha i gelatin pulver. Ha på middels varme og rør hele tiden til det blir varmt og akkurat før kokepunktet. 

Deretter siler du dette gjennom en sil slik at frø og geleklumper renses bort. Du kan enten helle det i en form med bakepapir under, ellers kan du bruke silikon brett med ulike figurer. De finnes blant annet på Panduro. Ha i kjøleskapet i minst 4 timer. Om du ikke har former, kan du bære skjære de i firkanter og oppevare i kjøleskap opp til en uke. 

​

Gelatin lages gjennom at man koker for eks. svinehud eller kraftbein av fisk, fugl eller storfe slik at kollagen trekkes ut. Gelatin er et rent protein i seg selv og er bra for vårt bindevev. Gelatin inneholder kollagen, proteiner og mineraler som er godt for bein, ledd, hår, hud og negler.  

​

​

​

​

 

 

 

 

 

 

​

bottom of page