top of page
Vegetar kremete dipp

Ingredienser: 

1 gulrot

1 rødløk

3 røde paprika

2 vitløkfedd

2 ts malt spisskummin

3 ss oliven olje

2-3 ts havsalt

2 ss valnøtter

1 sitron

​

Jeg kom over denne oppskriften i boken BLISS av Maria Borelius og brukt den masse. 

​

Varm stekeovn 200 grader. Skjær gulrot, paprika og rødløk i biter. Ta frøene ut av paprikaen. Skrell hvitløken og legg alt på en stekeplate. Ha oliven oljen over. Dryss spisskummen og salt over. Stek grønnsakene til de er møre. Rist valnøttene en stund i stekepanne. Deretter kjører du valnøttene og det som er i ovnen. Deretter presser du litt sitron og smaker til med salt. 

​

Denne dippen kan du dyppe i brød. Du kan ha den som tilbehør til kjøtt og kylling. Den er god som dipp til poteter og rot grønnsaker. Jeg har også brukt dne som pålegg på knekkbrød og har tomater, urter eller andre grønnsaker over. Jeg oppbevarer den i kjøleskapet noen dager og synes den holder seg godt. 

Røre_edited.jpg
bottom of page