top of page
Miso drikk
Medisin for magen

Ingredienser: 

1 ts Miso

1,5 dl vann (ikke kokes, varmes 70 grader)

Evt. litt fersk koriander og litt presset lime. 

Slik gjør du:

Varm opp vann (ikke kok det opp, la det være ca 70 grader som det er litt før et oppkok)

Ha i en ts miso og rør rundt godt. Du kan ha i litt frisk koriander og litt lime om du vil. 

Hvorfor Miso:

Denne drikker jeg ofte på morgenen eller før lunsj. Noen ganger før jeg legger meg. Man kan også bruke den som en forrett før middag. Da kan du også lage en miso suppe og evt. ha i noen grønnsaker, bønner, Tofu, urter eller det du ønsker. Det finnes mange oppskrifter på miso suppe på nett.

 

Miso er gjærede soyabønner og er som medisin for magen. De gjærede soyabønnene inneholder probiotika, som er gode bakterier for tarmen din. 

Det kan kjøpes i helsekost butikker og veldig vanlig i japansk mat. Det ser ut som en brun pure.

 

Det er en sunn kilde til probiotika, som er medisin for våre mager. Det er grunnen til at du ikke skal koke vannet, når du lager miso suppe eller drikke, pga. at du dreper de sunne bakteriene. 

Noen mener at miso styrker immunforsvaret. Det finnes en del studie som rapporterer at miso kan ha en forebyggende effekt på kreft, hjertehelse og immunforsvar, men som med de fleste kost studier, så trengs større og mer studier for å bekrefte dette. I tillegg til at miso er fermentert, inneholder den fiber, protein og flere viktige vitaminer og mineraler. Miso anbefales også kvinner i overgangsalder fordi det bidrar med planteøstrogen som sies å kunne lindre plager i forhold til overgangsalder. 

Er du glutenallergiker husk å velg en miso type laget av soyabønner. Noen er laget av bygg. Det eneste man kan tenke på, er at miso inneholder en del salt, så at du ser dette i sammenheng med ditt kosthold.

Miso beholder_edited.jpg
bottom of page