top of page
Raw food gulerotkake
Enkel, sunn og god

Bunn: 

2 dl bløtlagte dadler (min 10 min)

2 dl mandler

1/2 dl melk (gjerne plantebasert)

2 ts kardemomme

1 ts kanel

1/2 ts ingefær krydder

 En krum havsalt

2 store gulerøtter

2 dl kokos masse

2 dl havregryn

1/2 ts vanilje pulver om du har (kan sløyfes)

1 ss cocossa eller nøtte smør

​

Fyll: 

2,5 dl bløtlagte chasew nøtter (gjerne stå 4 timer i vann, eller minimum 15 min i varmt vann. De blir mer kremete om de får ligge en stund)

5 dadler

1/2 dl melk eller gjerne kokos melk

1 ss honning

1/2 ts vanilje pulver (kan sløfyes)

​

Ha gulerøtter i en en kjøkkenmaskin og kjør de rundt. Ha resten av bunnen i til det blir en masse (Det er best å ha en kjøkkenmaskin med knivblad). Trykk den ut i en kakeform (ca 22 cm). Legg den en stund i kjleskap. Bland fyllet i en kjøkkenmaskin og hell det over når bunnen har stått litt. Legg kaken i kjøleskap. Den kan også fryses, men trenger og tines litt før du spiser den.

​

Jeg synes denne smaker nydelig som et lite kveldsmåltid med en god kopp te eller som et mellom måltid midt på dagen med en kopp kaffe eller te. 

​

​

bottom of page