Raw food gulerotkake
Enkel, sunn og god
Bunn:
2 dl bløtlagte dadler (min 10 min)
2 dl mandler
1/2 dl melk (gjerne plantebasert)
2 ts kardemomme
1 ts kanel
1/2 ts ingefær krydder
En krum havsalt
2 store gulerøtter
2 dl kokos masse
2 dl havregryn
1/2 ts vanilje pulver om du har (kan sløyfes)
1 ss cocossa eller nøtte smør
Fyll:
2,5 dl bløtlagte chasew nøtter (gjerne stå 4 timer i vann, eller minimum 15 min i varmt vann. De blir mer kremete om de får ligge en stund)
5 dadler
1/2 dl melk eller gjerne kokos melk
1 ss honning
1/2 ts vanilje pulver (kan sløfyes)
Ha gulerøtter i en en kjøkkenmaskin og kjør de rundt. Ha resten av bunnen i til det blir en masse (Det er best å ha en kjøkkenmaskin med knivblad). Trykk den ut i en kakeform (ca 22 cm). Legg den en stund i kjleskap. Bland fyllet i en kjøkkenmaskin og hell det over når bunnen har stått litt. Legg kaken i kjøleskap. Den kan også fryses, men trenger og tines litt før du spiser den.
Jeg synes denne smaker nydelig som et lite kveldsmåltid med en god kopp te eller som et mellom måltid midt på dagen med en kopp kaffe eller te.