Raw food gulerotkake
Enkel, sunn og god
Bunn:
2 dl bløtlagte dadler (min 10 min)
2 dl mandler
1/2 dl melk (gjerne plantebasert)
2 ts kardemomme
1 ts kanel
1/2 ts ingefær krydder
En krum havsalt
2 store gulerøtter
2 dl kokos masse
2 dl havregryn
1/2 ts vanilje pulver om du har (kan sløyfes)
1 ss cocossa eller nøtte smør
​
Fyll:
2,5 dl bløtlagte chasew nøtter (gjerne stå 4 timer i vann, eller minimum 15 min i varmt vann. De blir mer kremete om de får ligge en stund)
5 dadler
1/2 dl melk eller gjerne kokos melk
1 ss honning
1/2 ts vanilje pulver (kan sløfyes)
​
Ha gulerøtter i en en kjøkkenmaskin og kjør de rundt. Ha resten av bunnen i til det blir en masse (Det er best å ha en kjøkkenmaskin med knivblad). Trykk den ut i en kakeform (ca 22 cm). Legg den en stund i fryseren. Bland fyllet i en kjøkkenmaskin og hell det over når bunnen har stått litt. Legg kaken i fryseren.
​
Jeg synes denne smaker nydelig som et lite kveldsmåltid med en god kopp te eller som et mellom måltid midt på dagen med en kopp kaffe eller te.
​
​
