Kristins vegetar Quinoa bowl
Ingredienser: (2 person)
Guinoa:
1 dl quinoa
2 dl vann
1 ts gurkemeie
1 t ts karri
1/2 ts salt
1/2 ts chili
1/2 ts koriander
1/2 ts spisskummin
Litt raps olje til steking
Salat:
1 avocado
10 cherry tomater
1 paprika
ca 15 sopp
En persille krydder urt
4-6 ss soltørka tomater (hakket)
4 ss soya sauce
Litt salt og pepper
1/3 vårløk
Litt raps olje til steking
Hummus (Se oppskrift).
Slik gjør du:
Stek 1 dl quinoa med litt raps olje og krydder i 1-2 min. Hell over 2 dl vann og la koke med lokk på svak varme i 15 min. Mulig du kan ha litt mer vann enn 2 dl.
Deretter steker du sopp sammen med vårløk, salt og pepper noen minutter til soppen er litt myk. Ta i soya sauce, persille urt og soltørka tomater og stek litt til så alt blander seg.
Legg quinoa på en side, sopp blandingen og hakk opp de andre grønnsakene.
Jeg liker å ha over litt balsamico til slutt. Denne retten er en av mine favoritter.
Du kan kjøpe ferdig hummus eller se oppskrift på hummus naturell. Du blander bare en boks kikerter med litt pressa sitron eller edikk, litt oliven olje og salt og pepper med stavmikser. Bruker du ikke alt, kan du oppevare det i kjøleskap og ha som pålegg. Smaker godt på knekkebrød med friske grønnsaker over.
Rester fra denne retten er også perfekt å ha i matpakka. Lag din egen quina salat matpakke. Se oppskrift under salater om du vil.