Banan pannekaker

Ingredienser:

  • 1,5 dl bokhvete mel (kan bruke annet mel også)

  • 1/2 dl havregryn

  • 2 ss kokosmasse (kan sløyfes, men gir en søt smak)

  • 4 egg

  • 1/2 ts kanel

  • 1/2 ts kardemomme

  • 2 bananer

  • Liten krum havsalt

  • 1 ts bakepulver (kan sløyfes, egg hever seg litt selv). 

Du kan også bruke fullkornsris eller guinoa rester i disse pannekakene. Da tar du bare mindre av noen andre tørrvarer. Guinoa er en frø vekst fra Sør Amerika og er et alternativ til ris, pasta og bulgur. Kokt quinoa har en god nøtteaktig smak. Den er stappfull av næringsstoffer og fri for gluten.  Den inneholder mye proteiner, jern  og fiber. Dette frøet har vært en viktig protein kilde for indianere og har vært dyrket i mange tusen år i høyden i Andes-fjellene. 

Slik  gjør du:

Bland at med en stavmikser. Stek små runde pannekaker i stekepanne. Disse bananpannekakene har jeg lagd i mange ulike varianter i mange år. Barna er også glad i disse. Du kan spise de uten noen ting eller ha det du vil på. 

Pannekaker.jpg