top of page

Kakao

Ingredienser:

En kopp med melk (Havremelk eller kokosdrikk bruker jeg.  Du kan bruke vanlig melk, eller laktosefri om du er følsom mot melk. Kokosdrikk gjør den litt søtere. Velg gjerne en variant uten sukker) 

2 små ts med kakao (kommer an på hvor sterk du vil ha den).

4 Stevia dråper (kjøpes helsekost, naturlig søtning fra urt)

2 ss kokosmelk (kan sløyfes, men setter en litt søt kokos smak. Har du kokos drikk, ta bort kokosmelk)

1/2 ts kanel etter smak

En dash med vanilje pulver (kan også sløyfes, men gir god smak)

En bitte liten dash med cayenne pepper

(Du kan også ha litt kardemomme om du vil ha mer krydder smak). 

Varm opp dette i en kjele og nyt en varm kopp kakao. 

Denne varianten av kakao er sunn og styrker immunforsvaret. Kakao bønner har vist gjennom senere års forskning å være noe av det mest helsefremmende for vår hjerne og kropp. Foruten å bestå av protein, fett, fiber, jern, kalsium og vitaminer, så inneholder kakaobønner også mange andre kjemiske komponenter som kan ha positive helseeffekter. Kakao inneholder antioksidanter.  Antioksidanter i kakaobønner er bra for kroppens hjerte og karsystem, kolesterolet i blodet og reduserer dermed risikoen for åreforkalkning, slag og hjerteinfarkt. 

Jeg lager denne når jeg har lyst på noe godt. Smaksløkene våre er vanedyr og om vi venner de til litt andre smaker og mindre sukker, så vil de ha mer av dette : ) Stevia kan være fint å variere med i kosten.  Det er et naturlig søtningsmiddel fra naturen. Det er ekstrakt fra den sør amerikanske planten. Planten ligner på oregano urteplante og er veldig søt i smak. I sin reneste form er ekstraktet 450 ganger søtere enn sukker, så det kan lett blir for mye smak om du tar for mange dråper. Den kan kjøpes i helsekost butikker og den holder lenge. 

thumbnail_IMG_2193.jpg
bottom of page