Eple gløgg

Ingredienser:

  • 1 liter eplejuice (gjerne en med god kvalitet og ikke fra konsentrat)

  • 2 kanelstenger

  • 4 stjerneanis

  • 5 nellik spirer

  • 3-4 kardemommefrø (kan sløyfes). Lag et snitt i de før du har de i. 

  • 2-3 skiver sitron

  • 2-3 skiver med appelsin

  • 2-4 cm fersk ingefær rot(kommer an på hvor sterk kryddersmak du vil ha)

 

Etter den har trekket, kan du sile ut innholdet og ha den over i en glass flaske eller stort glass. 

Kan søtes med honning i etterkant om du ønsker. 

Kok opp alt til det koker opp og sett kjelen med lokk på den laveste varmen og la den stå og trekke. Jeg lar den trekke opp til en time for å få en god smak, men minst 15 min.  Om du vil ha i honning, kan du ta det til slutt. Når du serverer kan du legge i det du vil: Sitronskiver, appelsinskiver og kanskje dekorere med en kanelstang og stjerneanis. Om du vil ha alkohol i, så kan du velge en mild akevitt eller konjakk. 

Vanlig gløgg inneholder mye sukker og er ganske mettende og dette er en litt friskere variant, men mye godt krydder., som er godt både for vår kropp og hode. Kanel har blant annet effekt på fordøyelse og blodtrykk. Nellik er kjent for å ha effekt på vår fordøyelse. Stjerneanis har blitt brukt som natur middel mot ulike helse plager i mange år. Stjerneanis inneholder stoffer som dreper bakterier, gjærsopp og andre sopptyper. 

 

Den kan drikkes når som helst og god som en drink før maten pga. at den ikke er så tung og søt.