top of page

Kurs og muligheter

_edited.jpg

Pust deg friskere -nytt kurs

Puste time i 75 min tirsdag 9/3-2021 klokka 19.30. Bli med meg inn i pusten verden 75 min. Gratis prøve på for de som ikke har vært med meg på kurs før. En time der de som går på yoga kurs, kan ta igjen timer de har mistet og 200 kr for drop inn. Dette er 75 min med ulike puste øvelser. Det er ingen yoga time og den passer for alle. Meld deg på min hjemmeside.

Nytt puste kurs starter torsdag 8 april klokka 16.30-18.15. Det går over 6 uker i uke 14, 15, 16, 17, 18 0g uke 20.. Blir det nye corona regler eller at du får forhinder pga. corona, så kan du melde deg på, så hører jeg av meg nær kurset nærmer seg. 

 

Pris: 2400,- for hele kurset. Inkludert puste fløyte (verdi kr 350,-), 28 dagers puste dagbok, perm m. teori/øvelser, puste-teip og helsescore (Material kostnad 500 som er inkludert). 

Sted: Storhamar gata 32.

(Sokkelen til Frisk helse, tverrhuset mot Heidemannsgate)

Dette kurset passer for alle som vil lære mer om pust. Tilbakemeldinger fra kunder er at dette kurset bør alle gå. Det er felles teori og praktiske øvelser, men det er et individuelt kurs i forhold til at du gjennom kurset gjør et 28 dagers program og jobber med din egen prosess. Du trenger ikke å ha noen plager. Du kan være idrettsutøver og vil lære hvordan du kan bruke pusten til å prestere. Du kan ha astma eller KOLS. Du kan være plaget av stress, du kan sove dårlig, ha hjerteplager, slitenhet/utmattelse eller smerte problematikk. 

  • Du vil lære å bli mer bevisst på ditt pustemønster og hva du trenger å jobbe videre med. 

  • Du vil lære deg hvordan du gjennom ulike puste teknikker, kan påvirke det autonome nervesystemet og     påvirke ulike tilstander.

  • Du vil lære dypere teoretisk kunnskap om pusten

  • Du vil lære deg ulike puste teknikker du kan bruke

  • Du vil lære deg hvordan du kan bruke pusten for å forbedre søvn.

  • Du vil lære hvordan du kan bruke pusten til å takle stress

  • Du vil lære deg hvordan du kan bruke pusten for å få mer energi.

  • Du vil lære deg mer om pust og fysisk aktivitet.

  • Du vil lære mer om pust og overvekt.

Pusten påvirker hvordan vi har det og har stor betydning for alle aspekter av vår helse. Pusten er ofte den aktiviteten vi tenker minst på, da den er automatisert og går av seg selv, men som har stor betydning for vår psykiske og fysiske helse. Pusten påvirker hvordan du har det, din søvnkvalitet, ditt energinivå, stressnivå, dine følelser, forbrenningen din, immunforsvaret og huden din. Pusten er gratis, du kan gjøre den hvor og når som helst og det har ingen bivirkninger. 

Kommentar fra kurs deltakere som har gått kurset: 

"Dette var et veldig bra kurs som jeg virkelig anbefaler. Jeg har lært meg veldig mye om pust. Jeg sover mye bedre og føler meg generelt mer rolig. Kristin er en fantastisk  foredragsholder". 

 

"Dette kurset anbefaler jeg. Kristin har mye kunnskap og det er en fin variasjon mellom teori og praktiske øvelser"

 

"Jeg sover så mye bedre og etter puste kurset bruker jeg teipen hver natt".

 

"Dette kurset har vært en tankevekker for meg og jeg har lært meg mye om pust"

 

"Jeg har fått verktøy som roer ned kroppen og jeg kjenner meg mindre stresset og det er en god følelse".

 

"Dette kurset burde alle gå. Jeg har fått rolige tanker, sover bedre og har mer energi"

 

"Jeg anbefaler dette kurset til alle som sliter med søvnplager, smerter, stress eller indre uro. Pust er et fantastisk verktøy og jeg har blitt så bevisst"

 

"Min helsescore var mye bedre etter kurset og jeg er overbevist om at det skyldes min bevissthet på pust. Jeg har lært så mye om nesepust og det har vært inspirerende å få vitenskapelig forklaring på hvorfor det fungerer".

"Jeg er helt sikker på at jeg kan få bedre helse om jeg fortsetter å bruke alt jeg har lært og det er målet mitt"

 

"Anbefaler dette kurset på mitt varmeste. Kristin er helt unik, kunnskapsrik og en enestående kursholder. Hun er behagelig og det er godt å være på kurs med Kristin". 

pust.jpg

TRE - Traume Relase Exercises 

Kroppen husker - reduser spenninger og stress

med TRE.

Workshop kommer

Sted: Storhamar gata 32.

TRE er en metode som bidrar til frigjøre dyptliggende spenninger på en dypere og mer komplisert måte enn vanlige avspenningsøvelser. Denne metoden brukes som stressmestring av terapeuter i hele verden. Den brukes også blant annet på soldater for å redusere/ forebygge post traumatisk stress, på personal i brannvesen etter ulykker og i Norge brukes den en del på Norsk Skuespiller institutt. Rapporterte effekter har blant annet vært bedre søvn, mer stabilt humør, mindre uro, mer energi og reduserte smerter.

 

Ulike former for livsbelastninger virker inn på kroppen vår og påvirker funksjon og smerte. Pust og fysisk spenninger endrer seg i forhold til hvordan vi har det. Disse spenninger kan sette seg som kroniske ubevisste mønster i kroppen vår. Mange opplever at selv om de prøver å slappe av, så er kroppen i spenning. Mange er ikke bevisste på at de er stresset, men merker det det først når kroppen sier ifra med symptomer. Det kan være smerter fra muskler og ledd, dårlig søvn, konsentrasjonsplager, hodepine, svimmelhet eller indre uro/angst.

 

TRE er en metode som du lærer på kurset og som du kan selv bruke på egenhånd. TRE kan beskrives som dyp avspenning fra kroppens kjerne. Livet og alle opplevelser lagres i våre kropper og TRE er en teknikk der kroppen selv  kvitter seg med det som er lagret. TRE kan løse opp livsbelastninger, emosjonelle spenninger, spenninger som skyldes traumer eller langvarig stress. Målet med kurset er at du skal lære mer om metoden og hvordan den påvirker deg og at du på egenhånd selv kan utføre denne teknikken på deg selv etter kurset. TRE består av en serie med øvelser, som skal hjelpe kroppen din å komme i gang med stressregulerende mekanismer. Etter øvelsene setter kroppen selv i gang små indre skjelvinger for selv å kvitte seg med lagrede spenninger. TRE er en selvreguleringsteknikk for å frigjøre stress. Du har selv kontrollen og kan avslutte prosessen når du vil. TRE er også veldig fint å kombinere med avspenning, yoga eller meditasjon og kan hjelpe deg til å få mer ut av egen praksis. 

"Traume, stress og spenninger

er en del av alles liv, men vi innser sjeldent

hvor dypt disse opplevelsene blir etset inn i kropp og sinn"

       

                                                                                     Dr. David Berceli

Ønsker du å bli kjent med teknikken først, finnes mulighet for individuell time

pust.jpg

MediYoga

Kurs fra uke 2-8 2021: 

Jeg starter opp to nye 7 ukers kurs i MediYoga fra uke 3. Pris for hele kurset 1450 kr. Ingen kurs uke 9. Du kan bytte dager mellom kurset om det er plass. Finnes mulighet for drop inn. Om det blir stengt, finnes mulighet for direkte sending på nett. 

Onsdager 10.00-11.30

Torsdag 18.45-20.15

Ta kontakt om du vil ha en gratis prøve på time eller drop inn. Melder du deg på kurs, er det kr 200 pr gang eller om du binder deg for flere ganger kr 200 pr gang. Drop inn kr 250,- Om du vet at du ikke kan være med alle ganger, finnes det mulighet for å kjøpe antall ganger til kr 200 per gang, men de som melder seg på et helt kurs har første prioritering.  

Hva er MediYoga

Mediyoga er en rolig og meditativ yoga form med fokus på pust. Den passer for alle, da den enkelte

øvelse kan tilpasses og du kan velge om du vil sitte på golv eller stol. Er du helt frisk, kan Mediyoga hjelpe deg til større bevissthet, stabilitet og indre ro. Du påvirker både kropp og sinn med Mediyoga. 

Den er god for å roe ned nervesystemet og derfor passer godt som en teknikk til  å reduserer stress, påvirke indre uro, smerter, høyt blodtrykk, hodepine og søvnplager. Disse tilstander blir ofte bedre, om vi roer ned kroppen.

Det viktigste er erfaringen du opplever at Mediyoga gir deg, så kom og test en gratis prøve på time. 

Jeg  samarbeider med Tanja Evensen og du kan få teste to av hennes timer gratis om du melder deg på kurs. Se hennes

side: www.tanjaevensen.com

bottom of page