top of page

Vegetar taco med kikertlefse eller annen vegetar rett

Ingredienser kikerlefse:

Ca 3 dl kikertemel

  • Ca 4,5 dl vann

  • 1 ts raps olje eller annen olje

  • 1/2 ts havsalt

  • 1/2 ts gurkemeie krydder

  • 1/2 ts koriander

  • 1/2 ts paprika pulver

  • 1/2 ts karri krydder

(Du kan bruke andre krydder også og du kan ta mer eller mindre, ettersom hvor sterk du vil ha den og du kan lage naturell av bare mel, vann, olje og litt havsalt). 

Du må se an hvor tynn røren blir. De er bedre når de er tynne, men du må klare å steke de. Kikerter er en belgfrukt. Kikerter inneholder mye folat, er rik på fiber og godt for stabilt blodsukker. De inneholder også jern og magnesium og er god for vår tarmflora. 

Slik  gjør du:

Bland alt godt med visp så det ikke blir klumper. La stå i kjøleskap minst to timer. Disse er best om du lager røren dagen før. Varm stekepannen med litt olje og stek de begge sider. Det er viktig at de er stekt lenge nok, før du snur de. Legg de på en tallerken med en hånd duk over så at de holder seg varme. Disse er best samme dag. Jeg synes de blir for tørre dagen etter. 

Du kan bruke disse til vanlig taco for variasjon. Om du ønsker å ha vegetar taco så kan du gjøre slik: 

Vegetar taco: 

Kidney bønner eller Tofu (Bønneost fra soya. Fås kjøpt i de fleste butikker. Hakk de opp i firkanter). Stek dette i olje med krydder. Jeg bruker chili, paprika pulver (gjerne røkt og ikke røkt), koriander, kumin, havsalt, karri og chili. Begynn lett og smak deg til. På en bønne boks, kan du bruke ca 1/2 ts av hver. Deretter bruker du grønnsaker som du ønsker av taco. For eks.  paprika, salat, mais, agurk og avocado eller Guacamole. Jeg legger det over, deler lefsen i to og spiser med kniv og gaffel. 

Hvitløksdressing eller guacamole: 

 

Hvitløsdressing: Et 1/2 beger naturell yogurt (kan bruke laktosefri, soya eller en kokos variant, for eks. den av Berit Nordstrand). Bland dette med litt pepper, salt og så mye vitløk du ønsker. 

Guacamole: 2 avocado, 1/2 ts havsalt, litt svart pepper, litt presset sitron om du ønsker, 2-3 vitløksfedd. Miks alt med stavmikser. 

Andre tips du kan bruke kikert lefser til: 

Jeg bruker disse kikert lefsene til andre middager også. Jeg bruker ofte å steke grønnkål med litt havsalt og ha andre grønnsaker og evt. bønner jeg har den dagen og brer over. Her kan du bruke yogurt dressing eller ha en god Balsamico dressing over.  Avocado er godt til. 

Taco%20rull_edited.jpg
bottom of page