top of page

Kylling med Quinoa salat

Ingredienser: ca 2 personer

​

Kylling:

  • 2 store kyllingfilet

  • 4 ss soya saus

  • 3 hvitløksfedd

  • 4 ss soltørka tomater

  • Havsalt

  • Krum pepper

  • 1 ts karri

  • 1 ts paprika pulver

  • 1/2 ts-1 ts chili pulver

  • 1 ts koriander krydder

  • 3 ss olje

​

Legg kyllingilet i en ildfast form. Bland alle de andre ingrediensen og hell over blandingen. Kan bruke en skje og bre litt utover kyllingen. Stek ca i 17 min på 190 grader. Pass på at den ikke blir for tørr. 

​

Quinoa salat: 

  • 1,5 dl quinoa

  • 3 dl vann

  • Litt salt

  • En pakke ruckolasalat

  • 10 cherry tomater

  • 1/2 vårløk

  • 1 paprika

  • 1/3 glass soltørka tomater

  • 1-1,5 dl Edamambønner (Får kjøpt fryst og du bare legger de i varmt vann og koker opp). Kan bruke andre bønner som kidney bønner eller kikerter. 

​

Kok opp Quinoa. Ofte 15 min. Bland i alt annet og ha dressingen over like før servering. 

​

Dressing

  • 2 ss oliven olje

  • En krum havsalt

  • 1 ss honning

  • Litt pressa sitron

  • 1 ts sennep 

  • En krum sitronpepper

​

Yogurth dressing: 

  • 2 dl naturell yogurth (Du kan bruke soya eller en kokos variant om du ikke tåler melk). 

  • 1-2 hvitløksfedd

  • Litt salt og pepper. 

​

Bland alt og server ved siden av. 

​

Denne retten synes jeg smaker godt og er enkel å lage. Guinoa inneholder mye proteiner, fiber og antioksidanter. Den regnes som en komplett protein kilde.  Den er stappfull av næringsstoffer og er glutenfri. Det er et frø og ikke en kornsort. 

​

Tips: 

Du kan gjerne koke litt ekstra Quinoa og oppbevare det i kjøleskap. Du kan ha det i tillegg til middag. Du kan bruke litt i grøt som et næring og protein tilskudd. Du kan bruke den til en reste salat i matpakken. Bland i noen grønt og ha en god oliven olje og evt. noe krydder over. 

​

​

​

​

​

​

Slik  gjør du:

bottom of page