Kylling med Quinoa salat
Ingredienser: ca 2 personer
​
Kylling:
-
2 store kyllingfilet
-
4 ss soya saus
-
3 hvitløksfedd
-
4 ss soltørka tomater
-
Havsalt
-
Krum pepper
-
1 ts karri
-
1 ts paprika pulver
-
1/2 ts-1 ts chili pulver
-
1 ts koriander krydder
-
3 ss olje
​
Legg kyllingilet i en ildfast form. Bland alle de andre ingrediensen og hell over blandingen. Kan bruke en skje og bre litt utover kyllingen. Stek ca i 17 min på 190 grader. Pass på at den ikke blir for tørr.
​
Quinoa salat:
-
1,5 dl quinoa
-
3 dl vann
-
Litt salt
-
En pakke ruckolasalat
-
10 cherry tomater
-
1/2 vårløk
-
1 paprika
-
1/3 glass soltørka tomater
-
1-1,5 dl Edamambønner (Får kjøpt fryst og du bare legger de i varmt vann og koker opp). Kan bruke andre bønner som kidney bønner eller kikerter.
​
Kok opp Quinoa. Ofte 15 min. Bland i alt annet og ha dressingen over like før servering.
​
Dressing
-
2 ss oliven olje
-
En krum havsalt
-
1 ss honning
-
Litt pressa sitron
-
1 ts sennep
-
En krum sitronpepper
​
Yogurth dressing:
-
2 dl naturell yogurth (Du kan bruke soya eller en kokos variant om du ikke tåler melk).
-
1-2 hvitløksfedd
-
Litt salt og pepper.
​
Bland alt og server ved siden av.
​
Denne retten synes jeg smaker godt og er enkel å lage. Guinoa inneholder mye proteiner, fiber og antioksidanter. Den regnes som en komplett protein kilde. Den er stappfull av næringsstoffer og er glutenfri. Det er et frø og ikke en kornsort.
​
Tips:
Du kan gjerne koke litt ekstra Quinoa og oppbevare det i kjøleskap. Du kan ha det i tillegg til middag. Du kan bruke litt i grøt som et næring og protein tilskudd. Du kan bruke den til en reste salat i matpakken. Bland i noen grønt og ha en god oliven olje og evt. noe krydder over.
​
​
​
​
​
​
Slik gjør du:
