Kylling med Quinoa salat
Ingredienser: ca 2 personer
Kylling:
-
2 store kyllingfilet
-
4 ss soya saus
-
3 hvitløksfedd
-
4 ss soltørka tomater
-
Havsalt
-
Krum pepper
-
1 ts karri
-
1 ts paprika pulver
-
1/2 ts-1 ts chili pulver
-
1 ts koriander krydder
-
3 ss olje
Legg kyllingilet i en ildfast form. Bland alle de andre ingrediensen og hell over blandingen. Kan bruke en skje og bre litt utover kyllingen. Stek ca i 17 min på 190 grader. Pass på at den ikke blir for tørr.
Quinoa salat:
-
1,5 dl quinoa
-
3 dl vann
-
Litt salt
-
En pakke ruckolasalat
-
10 cherry tomater
-
1/2 vårløk
-
1 paprika
-
1/3 glass soltørka tomater
-
1-1,5 dl Edamambønner (Får kjøpt fryst og du bare legger de i varmt vann og koker opp). Kan bruke andre bønner som kidney bønner eller kikerter.
Kok opp Quinoa. Ofte 15 min. Bland i alt annet og ha dressingen over like før servering.
Dressing
-
2 ss oliven olje
-
En krum havsalt
-
1 ss honning
-
Litt pressa sitron
-
1 ts sennep
-
En krum sitronpepper
Yogurth dressing:
-
2 dl naturell yogurth (Du kan bruke soya eller en kokos variant om du ikke tåler melk).
-
1-2 hvitløksfedd
-
Litt salt og pepper.
Bland alt og server ved siden av.
Denne retten synes jeg smaker godt og er enkel å lage. Guinoa inneholder mye proteiner, fiber og antioksidanter. Den regnes som en komplett protein kilde. Den er stappfull av næringsstoffer og er glutenfri. Det er et frø og ikke en kornsort.
Tips:
Du kan gjerne koke litt ekstra Quinoa og oppbevare det i kjøleskap. Du kan ha det i tillegg til middag. Du kan bruke litt i grøt som et næring og protein tilskudd. Du kan bruke den til en reste salat i matpakken. Bland i noen grønt og ha en god oliven olje og evt. noe krydder over.
Slik gjør du: