Julesalat

Ingredienser:

  • 1 pose grønnkål

  • 1/4 rød kål

  • 1 granat eple

  • 1 mango

  • 1 appelsin

  • 1/2 rødløk

  • 1 gulerot

  • En håndfull hakka mandler og valnøtter

  • 1 ss honning

  • Havsalt

Dressing: 

  • 4 ss oliven olje

  • Litt havsalt

  • 1/2 sitron klemt fra sitron

  • 1-2 ss honning

Slik  gjør du:

Stek grønnkålen på lav varme så at den blir litt myk og avkjøl den litt. Finsnitt rødkålen eller bruk ostehøvel og legg det over grønnkålen. Skrell ut kjernene av granateple og hell det over salaten. Skjær en mango og en appelsin i firkanter og ha det i. Skjær rødløken i fine tynne strimler og legg i.  Hakk nøttene og bland de med litt olje og honning og stek de litt. Legg de over på en tallerken og spre de litt, så de avkjøles. Bland dressingen. Smak den til. Den skal være litt syrlig. Bland dressingen over salaten. Bruk en ostehøvel eller mandolin kutter og lag strimler av guleroten (et redskap som skjærer grønnsaker i strimler) og ha dette på toppen. Til slutt legger du nøttene over. 

Denne salaten er fargerik og inneholder masse nyttige godsaker. Har du følsom mage, kan du dampe rødkålen litt eller bløtlegge den litt. Den passer til ribbe middag og fin til reste koldbord. 

Kontaktskjema

Kristin Fjeldstad

Mail: kristin@balanserthelse.no

Telefon: 979 70 927

  • Hvit Instagram Ikon
  • Hvit Facebook Ikon

© 2020 Balansert Helse