Quinoa lunsj salat
Ingredienser:
ca 1 dl kokt Quinoa
Krydder: 1/2 ts karri, 1/2 ts gurkemeie, litt salt og 1/2 ts paprika pulver
Litt grønn salat (Gjerne spinat blad eller ruccola salat)
Noen små tomater
Litt purreløk eller vårløk
1/2 avocado
1 ss gresskarkjerner, solsikke kjerner eller hakka mandler/valnøtter.
1 ss oliven olje
1 ss balsamico
1 gulrot
Litt paprika
Slik gjør du:
Stek 1 dl Quinoa med olje og krydder et minutt. Deretter tar du i 2 dl vann og koker i 15 min. (Du kan også bare koke quinoa med litt salt). La dette avkjøles og bland i grønnsaker. Gulroten liker jeg å skjære med en ostehøvel. Dryss frø og nøtter over og til slutt tar du over oliven olje og balsamico. Du kan bruke andre grønnsaker du har hjemme. Soltørka tomater er godt i. Gjør det enkelt. Du kan lage salaten dagen før, legge den i en matboks og jeg garanterer at dine kollegaer vil kommentere din fargerike salat.
Om du lager middag med Quinoa, kok gjerne litt ekstra. Kokt Quinoa holder seg noen dager i kjøleskap. Den er en stor protein kilde og et alternativ til ris og pasta. Den er glutenfri, inneholder sunt fett og antioksidanter.