top of page
Pustens Magi
Slipp kroppen fri - få pusten i balanse

Dette er et digitalt nett kurs som går over 5 kvelder og som jeg holder til sammen med min kollega Kjerstin Engøe Pronzato. Felles for oss er at vi har jobbet med mennesker i endring og utvikling, og der har kropp og pust hatt en stor rolle for oss begge. Sammen har vi holdt kurs i Pustens Magi for MediYoga Norge og vi har skrevet en bok med tittelelen "Pustens Magi". Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på at vi er et godt team og at våre ulikheter innen erfaring, kompetanse og personlighet, utfyller og forsterker hverandre. 

Kurset går over 5 søndager fra 18.30-20.30 over 7 uker: 

Høsten 2024

Uke 42, 20 okt.

Uke 43,  27 okt

Uke 44, 3 nov

Uke 46, 17 nov

Uke 48, 1 des

Husk om du vil ha boken før kursstart med første sending, må vi ha påmelding innen 17 februar. 

Pris for kurset er kr 2350. 

Vi har skrevet en bok på over 100 sider som heter Pustens Magi. Dette er en oppslagsbok med teori og øvelser, som du kan bruke om du ønsker å dypdykke mer. Ønsker du denne, så sender vi den i posten og prisen for boka er kr 350. Vi tar ingenting for boka, men dette er kostnad for trykkeri og porto. 

Kurs og bok totalt: 2700

Les lengre ned på siden, tilbakemelding fra tidligere kursdeltakere. 

Vilkår:

Ved avbestilling to uker før kurset, faktureres halve kurs avgiften. Ved avbestilling en uke før kurset faktureres hele kursavgiften.

Det er maks antall plasser pga. at vi ønsker mulighet for spørsmål og refleksjon for de som ønsker. 

Det er en fordel å se kurset livet pga. at det vil bli lagt opp til noe diskusjon og refleksjon. Vi lager opptak, som du har tilgang til en måned etter kurset, slik at du har mulighet til å se det igjen eller om du ikke får med deg alle gangene. 

 

Målgruppe:

Kurset passer for deg som vil lære mer om deg selv gjennom kroppen og pusten din. Vi har mange kursedeltakre som er helsepersonell og yoga instruktører, men du kan også gå kurset bare for din egen del. Uansett om du går kurset for din egen del eller om du vil bruke kunnskapen på kunder og pasienter, så har vi selv erfart at det er en stor fordel å begynne med seg selv. I løpet av kurset vil du gjennomføre en måneds program for å oppnå økt fordypning med mål om økt bevissthet på kropp og pust. Dette er ikke noe som krever mye av deg, men vi har erfart at de som følger prosessen, får mer ut av kurset. Vi har også erfart at det å ha støtte fra en gruppe og gjøre noe samtidig, gir økt motivasjon og kunnskap. 

Pusten er et grunnleggende verktøy for å jobbe med sin egen helse. Når vår helse er i ubalanse på en eller annen måte, setter det seg ofte i vårt puste mønster, som igjen er måler på hvordan vi har det fysisk og psykisk. Derfor kan dette kurset være til nytte for deg som vil opprettholde en god helse og kropp i balanse, eller for deg som har ulike stress lidelser, søvnplager, utmattelse, astma og hjerte plager. Om du jobber med kunder gjennom terapi, er yoga instruktør eller arbeider med mennesker i endring, så har vi som mål at dette kurset vil gi deg en økt bevissthet og verktøy du også kan bruke på andre. 

Kurset er en blanding av teori og praktiske øvelser. Ved å få økt kunnskap om hvordan pust og helse henger sammen, opplever vi at motivasjonen til endring blir større. 

I boken Pustens Magi er det både teori og øvelser, samt litt om våre egne kliniske erfaringer og tanker. Teorien innholder en del puste fysiologi ut ifra vestlig perspektiv, men vi har også skrevet en del om østlig filosofi. Pusten er selve grunnelementet i yogisk praksis og i flere yoga retninger som MediYoga er pusten den røde tråden. 

Vi tenker at Pustens Magi er starten på en reise du kan fortsette på resten av livet. Vi kan garantere at du vil lære noe nytt, men hovedmåler er at du skal få økt kunnskap, trygghet og motivasjon slik at du kan fortsette å utforske videre. Vi håper å kunne gi deg noen a-ha opplevelser, slik at du får noen "nye briller" å se dine egne pust mønster og dermed lettere å oppdages andres puste mønster. Pust er et veldig enkelt verktøy, men samtidig så sammensatt og kompleks. Vi ønsker å gi deg en større forståelse for hva som kan hindre kroppen i å puste. Kurset handlet egentlig om hva som skal til for å slippe kroppen fri - å få pusten i balanse. 

Målgruppen vår er derfor ganske stor. Vi har god erfaring med å ha en bred målgruppe blant deltakerene våre, fordi du tar til deg den kunnskapen ut ifra hvor du er. 

Om du ønsker diplom for kurset, kreves det at du sender inn 28 dagers programmet til oss, alt ta bilde og sende det via mail eller sms. 

"Om jeg bare fikk gi et råd om helsefremmende livsstil, måtte det være å lære riktigt pust"

Andrew Well

"Om puste mønsteret ikke normaliseres, kan ikke noe annet mønster det heller"

Karel Lewit

"Ingen har det så travelt så de ikke rekker å leve"

Martialis (romersk poet)

Tilbakemeldinger fra tidligere kurs deltakere: 

"Dette har vært et veldig lærerikt kurs. Blandingen mellom teori og praktiske øvelser var veldig bra. Det å få mulighet til å gjøre sin egen reise i pusten var ekstra fint for meg. Jeg har fått mye bedre søvn bare på disse ukene. Jeg tenker at dette kurset burde vært obligatorisk for alle. 

Kursdeltaker 2023

" Dette er et kurs jeg virkelig anbefaler. Kristin og Kjerstin utfyller virkelig hverandre. Det å få mulighet til å virkelig gå inn i seg selv en måned var en veldig fin opplevelse. Jeg har fått verktøy jeg kan bruke på meg selv og i jobben min". 

Kursdeltaker 2023

" Om du skal gå et pustekurs, så er det dette kurset du skal gå. Kjerstin og Kristin er så kunnskapsrike og det er spennende fordi de har så mye erfaring"

Kursdeltakere 2023

"Jeg har fått mindre stress i kroppen. Måneds programmet og munnteip var veldig bra for meg. Jeg kan virkelig anbefale dette kurset til andre"

Kursdeltaker 2023

"Dette er en av de beste kursene jeg har gått. Kristin og Kjerstin må oppleves". 

Kursdeltaker 2023.

"Jeg har jobbet med pust og meg selv i over 20 år, samt underviser andre i dette. Dette kurset var en veldig fin påminnelse for meg og jeg har fått med meg enda flere tips og verktøy jeg kan bruke på meg selv og andre. Boken synes jeg har vært veldig fin å ha".

Kursdeltaker 2023

Kjerstin Engøe Pronzato
Kjerstin.jpg

Kjerstin er utdannet sykepleier. Hun har utdanning fra Italia som operasanger. Hun har undervist i sang teknikk og sang for å fremme helse i over 30 år. Hun er også utdannet MediYoga terapeut og har en puste utdannelse innen bevisst pust. Hun har jobbet mange år i Italia og i Norge og dette har gitt henne mer kunnskap om hvordan blant annet våre kulturer påvirker våre kropper. 

Bilde meg_edited.jpg

Kristin er utdannet fysioterapeut med etterutdannelse innen psykisk helse, traumer og kroppsfokusert tilnærming. 

Hun er også Mediyogaterapeut, TRE instruktør og en har utdannelse innen bevisst pust. Hun har jobbet med sammensatte plager, ulike stress lidelser og psykiske helseplager i over 20 år. Hun har også utdannelse innen EMDR og kognitiv terapi. I tilegg jobber Kristin en del med iddresttsutøvere som har ulike utfordringer med pusten, samt andre kunder med plager i puste apparater som for eks. astma og KOLS. 

bottom of page