top of page

Smoothie 2

Ingredienser:

  • 2 håndfull med bær (bruk gjerne ulike fryste bær).

  • En banan

  • 1 ss protein pulver

  • 2 dl vann (du kan også blande litt vann og eplejuice). 

  • Litt fryst spinat (Du kan bruke fersk eller ha det fryst og ta opp 1 terning).

  • 1/2 ts kanel

  • En stor ss avocado, alt. en ts cocosa fett

Havregryn/nøtter/frø: Om du vil ha den mer mettende, så bløtlegger jeg 1-3  ss havregryn, 4-5 mandler eller valnøtter og en ss ulike frø kvelden før og har i blandingen i smothien. Du må ikke bløtlegge, men lettere for magen og ta opp). 

Vil jeg ha den litt friskere, bruker jeg en ts ingefær

En ts kakao nibs (Kjøpes helsekost. Kan sløyfes, men inneholder sunne fettsyrer og antioksidanter)

Slik  gjør du:

Miks alt i en blender.  Du kan spe ut med mer eller mindre væske ut ifra ønske. Denne drikker jeg ofte på morgenen og starter dagen med en liten antioksidant bombe. Prøv deg litt fram og bruk det du har. Har du for eks. noen kokte grønnsaker fra dagen før, kan du ha i litt av det. Har du bær og spinat i fryseren, kommer du langt. Du kan variere grønnsaker og bær. Jeg bruker ofte å ha i litt rødbeter. For å spare tid, skreller jeg og hakker den opp i biter kvelden før. Jeg kjøper et plante protein pulver på helsekost, som er litt vanilje smak på og synes den er god. Det finnes masse varianter. Prøv deg fram. 

Jeg har som regel at jeg alltid har noen bær i min morgen smothie, noe protein og liker plante protein pulver. Jeg bruker også noe grønnsaker og det kan være spinat, grønnsaker fra dagen før eller rødbeter godt. Jeg tar også i noen sunne fettsyrer og kan da bruke nøtter, avocado, kakao bønner eller evt. cocosa fett. Jeg liker å bruke vann som væske på morgenen, men du kan også blande litt eplejuice om du vil ha den litt søtere. Du kan også bra 1-2 dadler som søtning eller litt honning. Jeg bruker også å ha bløtlagt havregryn og noen frø, for at den skal være litt mer mettende. 

Smothie.jpg
bottom of page