Fermentert hummus - lettere for fordøyelsen
Om du har følsom mage, kan du teste fermentert hummus. Her har jeg fått inspirasjon fra Gry Hammer. Den er veldig enkel.
-
1 boks kikerter
-
saft fra 1/3 sitron
-
2 ss myse (kan bruke molokosan, kjøpes helsekost).
-
2 ts tahini (sesam pasta, kan sløyfes).
-
En krum havsalt og litt pepper.
-
1/2 ts kummin
-
Annet krydder om du vil.
Bland kikerter med en stavmikser. -Deretter blander du de andre ingrediensene utenom olje. Ha i et glass eller bolle og legg et håndkle over i 2-3 dager i romtemperatur. Etter 2-3 dager, rører du inn oliven olje før du oppbevarer i kjøleskap. Du kan også ta i flere ingredienser. Her kan du blande inn inspirasjon fra oppskriftene under vanlig humus. Se vanlig hummus oppskrift. Lag for eks min min favoritt og bland inn en koriander plante, 1-2hvitløks fedd og soltørka tomater (1/3 av et lite glass). Eller bruk andre krydder som chili og paprika pulver.