Sjokoladepålegg

Ingredienser: 

  • 2 ss rå kakao pulver

  • 2 ss peanøtt smør/hassel nøttesmør (Om du ikke har dette, kan du ta en ss ekstra med nøtter og 1-2 ss kokos melk). 

  • 1/2 ts havsalt

  • 1/2 ts vanilje pulver (Kan sløyfes)

  • 4 dl usalta cashewnøtter (kan ha andre nøtter). 

  • 8 små dadler, husk å ta ut stein

  • 3-4 ss honning (kommer an på hvor søtt du ønsker).

  • 2 ss cocosa (coconut oil, kjøpes helsekost). 

  • 1/2 dl kokos melk

  • 5 Stevia dråper (Dette er bare en naturlig søtning. Du kan ha litt ekstra honning eller ta bort Stevia dråper om du ikke har). 

Slik gjør du: 

Stek cashewnøtter i 7 min på ca 170 grader i ovnen. Kjør de i en kjøkken maskin. Ta i de andre ingrediensene og kjør alt til en myk masse. Oppbevares i kjøleskap i en uke med tett lokk. Du kan bruke andre nøtter også. Cashewnøtter er uten skall og derfor enkle og ofte er barn glad i disse pga. litt mykere smak. Men du kan bruke både valnøtter, mandler eller hasselnøtter. Du kan spe på med kokos melk eller annen melk om du vil ha den mykere i konsistens. 

Jeg synes disse smaker godt på knekkebrød og har ofte skivet banan over og de er også en favoritt blant mange barn. Om jeg ikke er sulten, men sugen på noe godt, kan jeg ta et lite knekkebrød eller se oppskrift på brødbriksene  mine. En liten firkant av de med et litt tykkere lag  med hjemmelaget sjokolade pålegg er nydelig. Nam sier jeg bare.  

Sjokoladepålegg.jpg