top of page

Fermentert hummus - lettere for fordøyelsen

Om du har følsom mage, kan du teste fermentert hummus. Her har jeg fått inspirasjon fra Gry Hammer. Den er veldig enkel. 

​

  • 1 boks kikerter

  • saft fra 1/3 sitron

  • 2 ss myse (kan bruke molokosan, kjøpes helsekost).

  • 2 ts tahini (sesam pasta, kan sløyfes). 

  • En krum havsalt og litt pepper. 

  • 1/2 ts kummin

  • Annet krydder om du vil. 

​

Bland kikerter med en stavmikser. -Deretter blander du de andre ingrediensene utenom olje. Ha i et glass eller bolle og legg et håndkle over i 2-3 dager i romtemperatur. Etter 2-3 dager, rører du  inn oliven olje før du oppbevarer i kjøleskap. Du kan også ta i flere ingredienser. Her kan du blande inn inspirasjon fra oppskriftene under vanlig humus. Se vanlig hummus oppskrift. Lag for eks min min favoritt og bland inn en koriander plante, 1-2hvitløks fedd og soltørka tomater (1/3 av et lite glass). Eller bruk andre krydder som chili og paprika pulver. 

​

​

bottom of page